December 05, 2007

Design

Designul este un proces care poate lua multe forme, depinzând de obiectul proiectat şi de individul sau indivizii participanţi.

În contextul artelor aplicate, ingineriei, arhitecturii şi alte astfel de eforturi creative, designul este atât un substantiv, cât şi un verb. În contextul de verb, este procesul originării şi dezvoltării unui plan pentru un obiect estetic şi funcţional, care de obicei necesită cercetare, gândire şi modelare considerabilă, ajustări iterative şi re-design. Ca substantiv este folosit de obicei pentru atât planul final al acţiunii (un desen, model sau alte descrieri), cât şi ca rezultatul urmării acelui plan al acţiunii (al obiectului produs).

În filozofie, substantivul abstract design se referă la scop/finalitate sau teologie. Designul este astfel contrastat cu neputinţă, hazard sau lipsă de complexitate.

Categorii de bază

Articole corelate

Design grafic japonez
Design grafic japonez

Unele designuri industriale sunt privite ca piese clasice, ce pot fi privite la fel de tare ca lucrări de artă, cât şi lucrări de inginerie. Articolul Design clasic listează unele dintre designurile ce sunt privite de parcă şi-ar fi atins statutul de clasic.

Legături externe

No comments: